Previous Page  129 / 162 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 129 / 162 Next Page
Page Background

127

Önemli Notlar:

• Üst gübrelemenin mümkünse en az iki defada yapılması yararlı olacaktır. Ancak üst gübreyi bir

defada verenler her iki dönemde verilenin toplamı kadarı uygulama yapmalıdır.

• %21 N amonyum sülfat (şeker gübre) gübresini toprağı asitleştirdiği için kullanmayınız. Bunun

yerine yukarıda önerilen %26 N CAN gübresini kullanmanız toprak verimliliği ve çay kalitesi

bakımından daha iyidir.

• Bölgenizde alınabilen ürün miktarına ve toprak analizine göre gübre kullanınız.

ÇAY

Toprak Özellikleri

İdeal pH Aralığı (İstenilen)

4.5 - 5.5

Toprak Bünyesi

Tın, Milli-Tın, Kil, Killi-Tın

Diğer Özellikler

Drenajı iyi olan, kireççe fakir ve organik maddece zengin

toprakları sever.

Gübreleme Zamanı

Gübre Cinsi

kg/dekar

kg gübre/dekar

Dekardan alınan ürün (ton)

1.2 - 1.5

1.5 - 1.8

1.8+

Sürgün Faaliyeti Öncesi

(Mart 15 - Nisan 15)

25.5.10

70 - 80

80 - 90

90 - 100

1. Veya 2. Biçim Öncesi

%26 N CAN

25

30

35

2. Veya 3. Biçim Sonrası

%26 N CAN

15

20

25