Çiftçi kadınların yanındayız!

Tekfen Vakfı, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Toros Tarım iş birliğiyle hayata geçirilen “Kadın Çiftçi Kredisi” projesi kapsamında Nazilli’de kadın girişimcilere yönelik tarım eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Tarımda çalışmak isteyip kendi girişimini kuracak maddi imkânı olmayan kadın girişimcilerin iş sahibi olabilmesi için Tekfen Vakfı, TİSVA ve Toros Tarım iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirilen “Kadın Çiftçi Kredisi” projesinde, kredi alan kadın çiftçilere sunulan eğitim ve danışmanlık desteği devam ediyor. Bu kapsamda, Nazilli’de Kadın Çiftçi Kredisi kullanan micro girişimciler için bir eğitim toplantısı düzenlendi. Nazilli Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen etkinliğe Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat, Mikrokredi Ege Bölge Koordinatörü Necla Alan Özata, Toros Tarım yetkilileri ve micro girişimci kadınlar katıldı.

Çiftçi kadınların yanındayız!

Kredi kullanan kadın çiftçilere temel tarım eğitimi desteği verdiklerini ifade eden Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat, “Kadın Çiftçi Kredisi, TİSVA, Tekfen ve Toros Tarım üçlüsünün ortak projesidir. 2021 yılında bu projeyi başlattık. Bu yıl ikinci etabıyla devam ediyoruz. İlkini Ege Bölgesi’nde başlattık, ikincisine Akdeniz Bölgesi ile devam ediyoruz. Tarım yapmak için kredi vermekle kalmıyoruz, Toros Tarım’ın ziraat mühendisleriyle bu krediden faydalanan kadınlara danışmanlık da yapıyoruz. Bilinçli çiftçiler yetiştirmeye destek olmak amacıyla temel tarım eğitimleri veriyoruz. O eğitimlerden sonra tarlalarında kendilerini ziyaret edip, verimlerini artırmaya yönelik destekler sunuyoruz. Bugün ikinci etap eğitimi için, Nazilli’de mikrokredi kullanmış kadın çiftçilerimizle beraberiz. Çiftçi kadınların her daim yanındayız,” diye konuştu.

Ege Bölgesi’nde 136 kadına 1 milyon 450 bin TL Kadın Çiftçi Kredisi verildi.

Mikrokredi Ege Bölge Koordinatörü Necla Alan Özata da yaptığı bilgilendirmede, “Bir sosyal işletmecilik projesi olarak şekillenen projeye, Tekfen Holding ve Toros Tarım da projenin aktif paydaşları olarak katkı sunuyor. “Kadın Çiftçi Kredisi” ilk aşamasında pilot bölge olarak Ege Bölgesi’nde başladı. Bu bölgedeki kadın çiftçiler, yapacakları tarım faaliyetine göre 5 bin ile 15 bin TL arasında Kadın Çiftçi Kredisi’nden faydalanıyor. Her türlü sebze, meyve ve tahıl yetiştirebildikleri gibi, krediyi tarım faaliyetleri için gerekli olan bitki besini, ilaç, sulama sistemleri veya aşılama için de kullanabiliyorlar. Ege Bölgesi’nde bugüne kadar toplam 136 kadına 1 milyon 450 bin TL Kadın Çiftçi Kredisi dağıtımı yapıldı,” dedi.

Kadın Çiftçi Kredisi projesinin gelecek yıllarda başka bölgeleri de kapsayacak şekilde genişleyerek devam etmesi planlanıyor.